Category: National Anthems

antigua and barbuda national anthem lyrics

Lyrics: Novelle Hamilton Richards,

Music: Walter Garnet Picart Chambers

Year: 1971 and 1981

National Anthem: Fair Antigua, We Salute Thee

Antigua and Barbuda  – Fair Antigua, We Salute Thee Lyrics

Fair Antigua and Barbuda!
We thy sons and daughters stand
Strong and firm in peace or danger
To safeguard our native land
We commit ourselves to building
A true nation brave and free;
Ever striving, ever seeking,
Dwell in love and unity
Raise the standard! Raise it boldly!
Answer now to duty’s call
To the service of thy country,
Sparing nothing, giving all;
Gird your loins and join the battle
‘Gainst fear, hate and poverty,
Each endeavouring, all achieving,
Live in peace where man is free.
God of nations, let Thy blessings
Fall upon this land of ours;
Rain and sunshine ever sending,
Fill her fields with crops and flowers;
We her children do implore Thee,
Give us strength, faith, loyalty,
Never failing, all enduring
To defend her liberty.

Check National Anthem Lyrics Of Other Countries

Read Full Article

Angola National Anthem Lyrics

Lyrics: Manuel Rui Alves Monteiro

Music: Rui Alberto Vieira Dias Mingas

Year: 1975

National Anthem: Angola Avante

Angola National Anthem – Portuguese lyrics

Ó Pátria, nunca mais esqueceremos
Os heróis do quatro de Fevereiro.
Ó Pátria, nós saudamos os teus filhos
Tombados pela nossa Independência.
Honramos o passado e a nossa História,
Construindo no Trabalho o Homem novo,
Honramos o passado e a nossa História,
Construindo no Trabalho o Homem novo.

Angola, avante!
Revolução, pelo Poder Popular!
Pátria Unida, Liberdade,
Um só povo, uma só Nação!

Levantemos nossas vozes libertadas,
Para a glória dos povos Africanos,
Marchemos combatentes Angolanos,
Solidários com os povos oprimidos,
Orgulhosos lutaremos pela Paz,
Com as forças progressistas do mundo,
Orgulhosos lutaremos pela Paz,
Com as forças progressistas do mundo,

Angola, avante!
Revolução, pelo Poder Popular!
Pátria Unida, Liberdade,
Um só povo, uma só Nação!

Angola National Anthem – Kikingo lyrics

E nsi’eto, katulendi kubavilakana ko
N’nûngi mya kya n’nya kya ngond’a n’zole.
E nsi, kûnda tukûndânga bana baku
Bazîmbana mu diambu dya kimpwânza kyeto.
Zitisa tuzitisânga mavioka ye kinkulu kyeto.
Mu salu kyeto, tunga tutungânga muntu’a mpa,
Zitisa tuzitisânga mavioka ye kinkulu kyeto.
Mu salu kyeto, tunga tutungânga muntu’a mpa.

Ngola, nda kuntwala!
Nsobolo muna lendo kya n’kangu!
Nsi’a vukana, (muna) kimpwanza!
Nkang’umosi, n’toto mosi!

Tutumbula ngolo ndinga zeto zayambulwa
Mu dyambu dya nkangu mya Afrika.
Makesa ma Ngola, diata tudiata
Muna kintwadi ye nkangu mina mu kinkole.
Yinga, mu yadisa ngemba, nwana tunwana mvita
Vamosi ye ngolo zawonso za ntomosono ya nza.
Yinga, nwana tu nwana mu dyambu dya ngemba
Vamosi ye ngolo zawonso za ntomosono ya nza.

Ngola, nda kuntwala!
Nsobolo muna lendo kya n’kangu!
Nsi’a vukana, (muna) kimpwanza!
Nkang’umosi, n’toto mosi!

Read Full Article

Andorra National Anthem Lyrics

Lyrics: Juan Benlloch i Vivó,

Music: Enric Marfany Bons

Year: 8 Sept 1021

Andorra National Anthem – El Gran Carlemany Catalan Lyrics

El gran Carlemany, mon pare,
dels alarbs em deslliurà,
I del cel vida em donà,
de Meritxell, la gran Mare.

Princesa nasquí i Pubilla
entre dues nacions, neutral;
sols resto l’única filla,
de l’imperi Carlemany.

Creient i lliure onze segles,
creient i lliure vull ser.
Siguin els furs mos tutors
i mos Prínceps defensors!

I mos Prínceps defensors!

Andorra National Anthem – El Gran Carlemany Spanish Lyrics

El gran Carlomagno, mi padre,
me liberó de los árabes,
Y del cielo vida me dio,
de Meritxell, la gran Madre,

Princesa nací y heredera,
entre dos naciones, neutral
Soy la única hija que queda
del Imperio Carolingio.

Creyente y libre once siglos;
creyente y libre quiero ser.
¡Sean los fueros mis tutores
y mis Príncipes defensores!

¡Y mis Príncipes defensores!

Check National Anthem Lyrics Of Other Countries

Read Full Article

Algeria National Anthem

Lyrics: Qassaman

Music: Mohamed Fawzi

Year: 1962

Algeria National Anthem – Kassaman Lyrics

Latin Transliteration from the Arabic

Qassaman Binnazilat Ilmahiqat

Waddimaa Izzakiyat Ittahirat.

Qassa Walbonood Illamiaat Ilkhafiqat

Filgi bal Ishshamikhat Ish shahiqat

Nahno Thurna Fa hayaton Aw ma maat.

Wa Aqadna Alazma An Tahya Algazair

Fashhadoo! Fashhadoo! Fashhadoo!

Nahno Gondon Fi Sabil Il hakki Thorna

Wa Ila Isstiqlalina Bilharbi Kumna.

Lam Yakon Yossgha Lana Lamma Natakna

Fatta khathna Rannat Albaroodi Wazna

Wa Azafna Naghamat Alrashshashi Lahna

Wa Aqadna Alazma An Tahya Algazair

Fashhadoo! Fashhadoo! Fashhadoo!

Nahno min Abtalina Nadfaoo Gondon

Wa Ala Ashlaina Nassnaoo Magdan.

Wa Ala Arwahena Nassado Khuldan

Wa Ala Hamatina Narfao Bandan.

Gabhato Ltahreeri Aataynaki Ahdan

Wa Aqadna Alazma An Tahya Algazair

Fashhadoo! Fashhadoo! Fashhadoo!

Sarkhato lawtani min Sah Ilfida

Issmaooha Wasstageebo Linnida

Waktobooha Bidimaa Ilshohadaa

Waktobooha Libany Ilgeeli ghadan.

Kad Madadna Laka Ya Magdo Yada

Wa Aqadna Alazma An Tahya Algazair

Fashhadoo! Fashhadoo! Fashhadoo

Check National Anthem Lyrics Of Other Countries

Read Full Article

Albania National Anthem Lyrics

Lyrics: Asdreni,

Music: Ciprian Porumbescu

Year: 28 Nov 1912

Albania National Anthem – Himni i Flamurit Lyrics

Rreth flamurit të përbashkuar
Me një dëshir’ e një qëllim,
Të gjith’ atij duke u betuar
Të lidhim besën për shpëtim.

Prej lufte veç ay largohet
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk friksohet,
Por vdes, por vdes si një dëshmor!

Në dorë armët do t’i mbajmë,
Të mbrojmë atdheun në çdo kënd,
Të drejtat tona ne s’i ndajmë;
Këtu armiqtë s’kanë vënd!

Se Zoti vetë e tha me gojë
Që kombe shuhen përmbi dhe,
Po Shqipëria do të rrojë;
Për të, për të luftojmë ne!

O Flamur, flamur, shenj’ e shenjtë
tek ti betohemi këtu
për Shqipërinë, atdheun e shtrenjtë,
për nder’ edhe lavdimn e tu.

Trim burrë quhet dhe nderohet
atdheut kush iu bë therror.
Përjetë ai do të kujtohet
mbi dhe, nën dhe si një shenjtor!

Check National Anthem Lyrics Of Other Countries

Read Full Article

Afghanistan National Anthem

Lyrics: Abdul Bari Jahani

Music By: Babrak Wassa

Year: 2006

Afghanistan National -Anthem Pashto Lyrics

دا وطن افغانستان دی دا عزت د هر افغان دی
کور د سولی کور د توری هر بچی یی قهرمان دی
دا وطن د تولو کور دی د بلوچو د ازبکو
د پښتون او هزارهوو د ترکمنو د تاجکو
ورسره عرب، ګوجر دی پامیریان، نورستانیان
براهوی دی، قزلباش دی هم ایماق، هم پشه ییان
دا هیواد به تل ځلیږی لکه لمر پرشنه آسمان
په سینه کی د آسیا به لکه زړه وی جاویدان
نوم د حق مودی رهبر
وایو الله اکبر وایو الله اکبر وایو الله اکبر

Afghanistan National -Anthem English Lyrics

Daa watan afghanistan do daa ezzat de har afghan di
Kor de soli kor de tori har bachi ye qahraman di
Daa watan di tolo kor di de balocho, de uzbako
De pashtoon aw hazarwoo de turkmano de tajeko
Worsara arab, gojar di pamirian, noristanian
Barahawi di, qizilbash di ham aimaq, ham pashaiyean
Daa hiwad ba til zaligi laka limar pa eshna aasman
Pa sina ki de asia laka zera wi jawidan
Noom de haq mo di rahbar
Wayoo Allah o Akbar, Wayoo Allah o Akbar, Wayoo Allah o Akbar

Check National Anthem Lyrics Of Other Countries

Read Full Article